optiekwinkel online

Vroeger moest je nog voor je bril of lenzen naar de opticien om iets te kopen. Maar tegenwoordig hoeft dat niet meer omdat je brillen, lenzen en oogzorgproducten gemakkelijk en eenvoudig online kan bestellen. Brillen worden ook online verkocht, echter lenzen, lenzenvloeistof en oogzorgproducten worden het meest online aangekocht. Dit komt vooral omdat je een bril vaak wil passen, dus kijken of hij je staat en je wil kijken of de maat goed is.

Maar het meest online verkocht zijn dus de lenzen en wel de zachte lenzen, want harde lenzen worden eigenlijk niet online verkocht omdat dit meer maatwerk is. Welke zachte lenzen worden er online verkocht? Je hebt eigenlijk 3 soorten zachte lenzen die online worden verkocht en dat zijn de daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Er zijn ook zachte jaarlenzen te koop maar de verkoop van jaarlenzen loopt nogal terug omdat dit de minst hygiënische zachte lens is die er te krijgen is.

Het dragen van daglenzen is wel de mooiste manier van lenzen dragen. Daglenzen vervang je dan ook dagelijks voor een nieuw paar en daarmee is dit dus de meest hygiënische manier van lenzen dragen. Elke morgen zet je een nieuw fris paar lenzen in met als resultaat helder zicht en fijn draagcomfort. Ook heb je geen flessen contactlensvloeistof nodig omdat elke lens al in een lenshoudertje met vloestof zit.

Kies je voor weeklenzen dan vervang je deze om de week of om de twee weken, dit hangt af van het aantal uren dat je ze per etmaal draagt. Weeklenzen zitten vaak heerlijk hebben vaak ook een UV-filter en laten meer dan genoeg zuurstof door om de ogen in goede conditie te houden.

Draag je maandlenzen dan draag je het type lens dat het meest verkocht wordt. Het is een makkelijk systeem, gewoon elke eerste van de maand een nieuw setje lenzen inzetten en je kunt weer een maand scherp zien. Je dient deze lenzen wel goed te onderhouden met een kwalitatief goede contactlensvloeistof omdat je toch een maand lang alles scherp wilt zien en ook een maand lang je ogen wil voorzien van voldoende zuurstof.

Voor lenzenvloeistof wordt het advies afgegeven om een alles in één lenzenvloeistof aan te schaffen.