Alle voordelen van een anhydrietvloer op een rij

Overweegt u om een anhydrietvloer te laten storten, dan is het goed om te weten wat de voordelen precies zijn. Veel vloeren moeten gestort worden met een wapeningsnet, maar bij een anhydrietvloer hoeft dit niet. Dit komt omdat de vloer overal even sterk is. Daarnaast is de vloer geschikt voor grote ruimtes en oppervlaktes vanwege dat er haast geen krimp optreedt. Sommige vloeren krimpen aanzienlijk wat problemen kan opleveren. Dit voorkomt u dus met een anhydrietvloer. Ook zullen er niet zo snel scheuren optreden in de vloer. Dankzij de hoge druksterkte en buigsterkte kunt u een hoge weerstand verwachten. Het is daarom geen probleem om zware kasten of andere zware meubels op de vloer te plaatsen.

Een vlakke anhydrietvloer laten aanleggen

De anhydrietvloer kan extreem vlak gemaakt worden. De vloer heeft namelijk als eigenschap zelfnivellerend te zijn. Perfect te combineren met vloerverwarming dankzij het realiseren van een hoog rendement. Dit komt door de warmtegeleiding van het materiaal. De vloer is extreem duurzaam en is perfect geschikt voor een afwerking met diverse eindvloeren, zoals een pvc vloer, laminaat of parketvloer. Een ander voordeel van deze vloer is dat deze geurloos is. Dat is wel zo prettig voor het woongenot.

Hoe lang duurt het aanleggen van de vloer?

De vloer kan vrij snel worden gestort, maar moet wel op een goede manier drogen. De ruimte moet geheel worden afgesloten om te voorkomen dat de vloer te snel droogt. Op de meeste websites bedraagt de draagtijd enkele weken. De ruimte mag men niet ventileren vanwege het risico op scheuren. Het voordeel van anhydriet is dat het ook mag worden aangebracht op bestaande vloeren. Sommige specialisten kiezen er dan voor om er een zwevend folie onder te leggen. Hierdoor hecht anhydriet zich niet aan de ondervloer. Wilt u meer weten over hoe dit in zijn werk gaat? Neem dan contact op!